dijous, 24 de febrer del 2011

Excursió a la Bassa Verda i Cala Carbó


Ruta d'anada i tornada
Recorregut total: 10 Km
Temps: Unes 3 hores
Dificultat: Moderada/alta





Al nord-oest de l'illa de Menorca, a prop de la platja d'Algaiarens, la meitat més occidental de la Muntanya Mala amaga una bassa natural situada a uns 125 m. d'alçada, de la qual molts illencs n'han sentit a parlar però que encara molt pocs han visitat, tot i que, darrerament, està guanyant concurrència. Té una fondària màxima d'1,5 m. En dies assolellats i sense vent permet fer unes magnífiques fotografies de les penyes i la vegetació que l'envolten reflectides en la seva superfície.

Bassa Verda

La Cala Carbó és, potser, la cala menorquina amb l'accés per terra més difícil, especialment en el tram que va des del coll que permet travessar la carena de la Muntanya Mala fins a la platja de macs. Ofereix, a més de la seva conservació allunyada del turisme de sol i platja, una magnífica perspectiva del penyal de Curniola i de la vessant de mar de la part més occidental de la Muntanya Mala.

Cala Carbó

L'accés a ambdós destins es fa des del Camí de Cavalls, en el tram que comença en el pàrquing d'Algaiarens, en direcció est.
Si voleu informació més detallada, podeu contactar a menorcapeu@rodador.cat