dijous, 11 de juny del 2009

De la Platja de Binimel·là a Cala Tirant (trams 9 i 10 del Pla Especial d'Ordenació del Camí de Cavalls).
Encalçant senyals blaus: el Camí de Cavalls al dia.

Distància: Al voltant de 10 Km.
Temps: Unes 3 h.
Data: 08-06-2009

Des de la zona d'estacionament de Binimel·là, ens dirigim cap al'extrem Est de la platja, travessant el pati del restaurant fins arribar a una mitgera amb portal sense barrera que dóna a un camí ample. Cal continuar cap a la dreta fins arribar a un panell de senyalització, que en una de les potes té gravat "Camí de Cavalls". Just uns metres més endavant, a la dreta, trobem la primera fita.

Desprès de 2 Km. arribem a Cala Mica. Al darrera de la construcció situada al bell mig de la platja hi ha un camí que du als llocs de Ferragut (Nou i Vell) i a la Carretera de Tramuntana (uns 3 Km.), Si teniu curiositat i el seguiu, aneu amb compte amb el gos que vigila el lloc de Ferragut Vell (el segon des d'aquí).

Uns 500 m. mes endavant després de travessar la platja de Cala Mica hi trobarem, a l'esquerra del camí i a uns 30/40 m., una pedra singular que mereix una fotografia.

De seguida s'arriba a la mitgera de les platges de Ferragut i Cavalleria. El camí continua per l'escala de fusta situada a l'extrem Est de la platja i cap a la zona d'estacionament a tocar de la carretera a Santa Teresa (Ecomuseu) i al Far de Cavalleria.

En sortir a l'asfalt desapareixen els indicadors. El camí és la pròpia carretera fins arribar al pàrquing del museu (1 Km.). Bé per la carretera del Far (que sembla que acabarà sent el traçat definitiu) o bé pel senderol que surt al Nord del bar (que forma part del traçat del projecte), hem d'arribar a la part Est de les restes arqueològiques de l'assentament romà. Allà hi trobarem, de nou, fites del CC.

El camí continua en direcció Sud, deixa a la dreta les boueres de Santa Teresa i arriba a la caleta d'En Saler, ideal per a prendre un bany reparador quan el temps acompanya.

Uns 700 m. més endavant arribem al Macar Gran. Hi trobem una barrera que prohibeix al pas amb gossos. Al darrera comença el camí que du al lloc de Binidonaire i a la Carretera de Tramuntana (uns 4,5 Km.). Nosaltres, però, hem de continuar per on assenyalen les fites.

Després de doblar la Punta Negra, al final del Macar Gran, el camí gira clarament en direcció Sud i va a trobar el Camí de Binidonaire el qual desemboca al Camí de Cala Tirant. Desapareixen els indicadors.

Girem en direcció a la platja, hi baixem per la rampa encimentada i travessem l'arena fins a l'extrem oposat, al final dels limitadors de protecció de la zona de repoblació forestal dunar.

El Camí de Cavalls continua per un sender arenós que trobem a la dreta d'un portal que puja cap a les cases de la urbanització, situat a la part posterior de la platja. Recorreguts uns 200 m. en direcció Sud, girem a l'esquerra en angle recte i e
ntre la vegetació hem de trobar un senderol sorrenc i ascendent que ens du a un portal amb barrera d'uastre i una farola. El travessem i continuem cap a una zona de pàrquing i, més endavant, la rotonda d'entrada/sortida a la urbanització de Platges de Fornells. Aquest tram acaba en arribar a la Carretera de Fornells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada