dijous, 11 de juny del 2009

De Punta Nati a Cala Morell (tram 14 del CC).
Encalçant senyals blaus: el Camí de Cavalls al dia.

Distància aproximada: 8 Km.
Temps necessari: Al voltant de 3 hores (en l'estat actual del recorregut).
Data: 11-06-2009
Observacions: Pràcticament tot és pla, però el terreny pedregós, els matolls laberíntics i la part no desbrossada ni, per suposat, fitada, eleva el nivell de dificultat. No recomanable sense bona orientació (si es vol seguir el traçat del projecte, el qual -dit sia de pas- està per veure si acabarà essent el definitiu).

Comença uns 700 m. abans del Far de Punta Nati, pel portal Est. A l'alçada de l'Escletxa de S'Ull de Sol (poc més de 2 Km.) les fites desapareixen i cal cercar les marques de presenyalització (blaves). N'hem de trobar 8 que ens acompanyaran 500 m. fins a una mitgera sense portal. El lloc de pas també té marca.

En els següents 400 m. només n'he pogut "caçar" 3 o 4 més. Visualment, podem prendre la referència del pas de mitgera -a l'esquerra d'un antic pou- el qual haurem de travessar.

Passat el portal, s'acaben els senyals. Hem d'anar a trobar el racó on s'ajunten dues mitgeres, cap a la nostra dreta. Hi ha un portal mig tapiat que cal salvar. Portem 3,2 Km.

El camí gira clarament cap al Sud, allunyant-se de la línia de costa i, poc a poc, es converteix en un "slalom" entre els matolls que volen barrar-nos el pas. Al cap de 600 m. en direcció a un altre racó de mitgeres travessem un pas sense barrera i el camí s'estabilitza en direcció Est. Continua l'"slalom" uns altres 600 m., ara gairebé en paral·lel a la tanca de la dreta.

Gir a la dreta en angle recte i el camí es torna pràcticament recte, però encara amb alguna giragonsa, i paral·lel a la mitgera de la dreta durant altres 600 m., fins arribar a una tanca petita, gairebé una cleda. El camí esdevé cada cop més clar i fàcil de seguir.

Al cap de 500 m. desemboquem al Camí de Morell, a tocar del Club d'Aeromodelisme. Girem a l'esquerra prenent el camí ample i 100 m. més endavant ens desviem a la dreta, per tal de continuar fent "slalom" en direcció a una barraca de pastor de les que la zona n'és plena i de la qual ens separen uns 500 m.

A partir d'aquí el camí, que torna a ser molt més transitable i sempre paral·lel a la mitgera de la dreta, ens porta a la línia de costa on el déus s'apiaden de nosaltres i ens permeten recuperar el senyals blaus. Hem fet ja gairebé 6,5 Km.

La resta del trajecte és fàcil, ja que el senyals blaus ens condueixen fins a la mitgera que ens separa de les primeres cases de Cala Morell, la qual resseguim cap a la dreta fins travessar dos portals -nous i amb fites!- que ens menan a la carretera.

Aquest tram el podem limitar just a la rotonda que hi ha a l'entrada/sortida de la urbanització. Del tros fins a enllaçar amb el tram que comença a l'oest de la urbanització, en direcció a la Cala Fontanelles i Algaiarens, en parlaré un altre dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada