divendres, 1 d’abril del 2011

El Camí de Cavalls al dia



Tram Sa Mesquida-Favàritx

31/03/2011
Recorregut de 14 Km. justos en tres hores i un quart. Entre Sa Mesquida i Es Grau, poques novetats, tret dels indicadors de direcció, distàncies i accés a carretera (i dels límits del tram dins la base militar Sant Isidre!!). A diferència d'altres trossos, en aquest mancarien un parell de portals nous, un dels quals just quan es comença a davallar cap a la Caleta de Binillautí (Km. 2,6 del recorregut). Tampoc aniria malament, tot i que només seria útil en temps de pluges, posar-hi uns quants carreus per poder travessar el torrentet que desaigua en aquesta cala. Ara hi ha un pont matusser (tot sigui dit amb agraïment per a qui l'ha bastit) fet amb quatre trossos de llenya i tres macs, que requereix estar amatent en passar-hi per no clavar-te una desagradable amorrada. Assenyalar, també, que en aquest punt el cartell indicador i el GPS difereixen en uns 400 m., cosa que ja no es torna a repetir en tot el trajecte.
Entre Es Grau i Favàritx, m'ha semblat trobar-hi un parell de portals nous, a banda de la senyalització dels pals i cartells, i la millora de la tartera que baixa cap a les cales Tamarells (Fondejador des Llanes), obra en la que avui encara hi estaven treballant, i que consisteix en eixamplar el sender i fer-ne esglaons delimitats per segments de llenya collats a terra. La veritat és que s'agrairà, especialment en passar-hi de pujada, perquè la tartera era bastant incòmoda. Comentar, també, que aproximadament uns 50 m. abans d'iniciar la pujada des de Cala Morella, el camí roman inundat a tota amplada durant gran part de la temporada d'hivern i primavera. Potser no seria excessivament onerós incloure en els plans de manteniment i millora la instal·lació d'una passera semblant a la del Torrent de Son Boter, prop d'Atalis. Suggerit queda.

 Finalment, vull fer referència als senyals blancs i vermells (franja blanca superior i franja vermella inferior) que he observat. Un, pintat en el pal d'un senyal de tràfic, em sembla una bona iniciativa perquè no molesta als conductors i, tanmateix, resulta molt útil als caminants que intenten connectar entre dos trams rurals separats per una via interurbana o urbana, connexió que a vegades és molt evident i altres cops no tant. L'altre m'ha resultat més sorprenent en veure'l en ple tram rural, en un pilar del portal d'accés a Cala en Cavaller, però com deia el savi, l'abundància -tret de la de bastonades- mai no fa mal.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada