dijous, 5 de maig del 2011

El Camí de Cavalls al dia


Tram Carretera a Canutells – Binibéquer

03/05/2011

Uns 6 Km. en 1h30'. Prèviament, destacar els cinc senyals (franja blanca sobre franja vermella, paralel·les en horitzontal) pintades en els pals de sengles senyals de tràfic, en els 1750 m. de carretera que separen la urbanització de Canutells del següent accés al CC. A partir d'aquí, assenyalar la instal·lació dels pals indicadors de distàncies, direcció i altres avisos. Cap senyal en els més de 500 m. d'asfalt fins arribar a la baixada a la platja de Binisafúller.

Es digne de comentari incidir en que de la mitja dotzena de fites que volten la cala, la rajola que duen en la part superior ha estat espoliada en tres d'elles, més que en tota la resta del CC. També em sembla oportú assenyalar que, quan deixes la platja per anar a resseguir la cala pel cantó est, és molt fàcil despistar-se, ja que no hi ha cap senyal visible que adreci cap al portal que toca, el qual passa desapercebut perquè no és del tipus dels, diem-ne, "homologats", i sovint és ocultat pels vehicles que s'hi estacionen al seu davant.

Més enllà de Binisafúller, altre cop sobre asfalt, no hi ha cap indicació fins arribar a Binibéquer (uns 900 m.) tret de les que, precisament assenyalen aquesta distància. Ho esmento perquè xoca que, segons a on, hi ha profusió de senyals, i en altres llocs, cap.També trobo a faltar més indicacions per travessar el complex hoteler del caló d'en Fust sense que el caminant poc avesat es pugui despistar, així com millor orientació per sortir del poble de pescadors, ja que a algú li pot semblar estrany que el CC passi entremig de terrasses de bars.
Ah! i per acabar, posar en evidència una altra distracció de la supervisió del CC: la foto del senyal que recomana creuar a peu hi diu etapa 19 i, tanmateix, està instal·lat en el tram de l'etapa 17.

Tram Binibéquer - Cala Sant Esteve (Ctera. a Es Castell)
04/05/2011

Uns 13,5 Km. en poc menys de 3 hores. Fins a Punta Prima, uns 6 km., tan sols 450 no són asfaltats. Per tant és un tram de poc interès, que jo recomanaria fer en bus públic. Per als que vulguin caminar, recordar-vos que cal abandonar l'asfalt pel carrer de ses Tempestes, a Son Ganxo. No hi ha cap senyal indicador... a menys que miris cap al mar al creuar el carrer. Arribats a Punta Prima no trobareu cap senyal per arribar al següent accés, per tant deixo assenyalat que cal anar fins l'extrem est del passeig vora mar. A partir d'aquí també s'han instal·lat els tant esmentats pals indicadors i un parell de senyals a la carretera d'Alcalfar. El passadís que hi ha entre aquesta carretera i la que du a S'Algar aviat serà una selva; en canvi el camí entre parets des de Rafalet Vell fins a la cala Sant Esteve m'ha semblat que estava netejat de fa molt poc i fins i tot sembla més ample.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada