divendres, 25 de març del 2011

El Camí de Cavalls al dia


Tram Cala Galdana-Urb. Son Bou

23/03/2011
Després d'una llarga aturada, reprenc les actualitzacions sobre l'estat del Camí de Cavalls. Avui he esmerçat gairebé 3 hores i mitja en recórrer els 15 Km. i escaig que separen l'accés de Cala Galdana est (carrer del Camí de Cavalls) i l'accés oest de son Bou (carrer d'Atalis, a tocar de l'aparthotel Jardí de Menorca). Feia tres mesos que no hi passava (entre Sant Tomàs i Son Bou en feia sis!) i he quedat agradablement sorprès per les millores que s'estan realitzant -encara avui hi havia almenys cinc treballadors de Tragsa desbrossant- les quals comento tot seguit.
En primer lloc, cal destacar l'augment de portals, ja que a cop d'ull diria que n'hi ha més de mitja dotzena de nous. No sé si tots eren necessaris, però imagino que els acords amb la propietat són els que determinen la seva instal·lació, de manera que ben posats estan.
Segonament m'he trobat amb la novetat dels cartells indicadors de direccions i distàncies. Bona incorporació, tot i que al llarg d'aquest tram es palesen algunes incoherències entre els successius indicadors (apareixen i desapareixen alguns Km. fantasmes), posant en evidència una certa manca de rigor o de supervisió. També se n'han posat d'altres que assenyalen el començament de trams "compartits" amb vehicles a motor i, per això, recomanen precaució. Molt bé! El que encara no sé s'hi s'ha fet és col·locar senyalització en zones urbanes i interurbanes per tal de facilitar la continuïtat cap als trams rurals, els accessos a alguns dels quals no són gaire evidents. Espero tenir l'oportunitat de comprovar-ho pròximament.
Especial menció mereix el pont que salva el torrent del Barranc de Trebalúger en èpoques de pluja abundant. Sembla que aquest cop s'han volgut assegurar –recordeu que l'anterior pont se'l van endur els aiguats de l'hivern 2009-2010- i han fet quelcom que m'ha recordat la "pel·li" "El pont sobre el riu Kwai". És realment un pont magnífic: ample, amb baranes altes i massisses, i més llarg que el substituït. Sembla que ara ja podrà ploure el que vulgui, que el pas està garantit.
Finalment, dir que s'ha solucionat amb encert la travessa del Torrent de Son Boter, que en temps de pluja esdevenia de difícil trànsit a causa del fang. La passera, feta amb carreus de marès, va d'allò més bé per salvar els 150 m. de torrent sense haver d'enfangar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada