dimarts, 29 de març del 2011

El Camí de Cavalls al diaTram Son Bou-Cala Canutells

28/03/2011

Uns 14 Km. rodons i 3 hores i un quart per recórrer-los. Com a novetats, destacar tres portals nous, pals de senyalització de direcció i distància -tema que mereix comentari a part-, el pont que travessa el torrent canalitzat del Barranc de Torre Vella i un talús ben acabat per salvar un petit desnivell en la zona propera a Binicalaf Nou. Per cert que m'ha cridat molt l'atenció, al davant de la casa de la finca citada, la instal·lació d'un pal on oneja la bandera de Suïssa. No és que sigui especialment xovinista, però no deixa de sorprendre'm aquesta nova moda importada, em sembla, dels arxipatriòtics EE.UU.

Quant als nous indicadors de direcció i distàncies, el comentari vol fer referència a l'aparent diversitat de criteris aplicats per a llur instal·lació en els tres trams que he actualitzat aquests darrers dies. Per exemple, sortint del tram rural que acaba a l'oest de Son Bou, no hi ha cap indicador de zona compartida amb vehicles, ni de direcció ni de distància fins al punt següent. Tampoc n'hi ha de zona compartida a l'inrevés. L'accés al tram rural que comença a l'est de la urbanització de Son Bou està senyalitzat 50 m. abans i no és fàcilment visible des d'aquest punt. Quan s'arriba a Cala en Porter (oest), tampoc no hi ha indicador de zona compartida, ni de direcció ni de distància, de manera que t'has de buscar la manera de descobrir que el següent accés a zona rural, per continuar cap a Canutells, està amagat al darrera d'un enorme arbust situat a 170 m. a l'esquerra del camp de futbol, al qual s'hi arriba seguint els indicadors que duen a la Zona Esportiva de Cala en Porter. Entre ambdós accessos, tret del panell amb mapa que hi ha a l'accés oest, de moment no es troba cap altre senyalització. De camí cap a Canutells, no hi ha cap pal fins travessar el camí a Cales Coves. Després n'hi ha al camí a Binicalaf Nou i un tercer que ens informa que hem arribat a Canutells, però, un cop aquí, no se'n veu cap que expliqui per on s'ha de continuar. Si intuïm que hem de travessar el complex hoteler i prendre la carretera que du a Sant Climent, hi trobarem l'indicador de zona interurbana i distància fins al següent accés.
Amb la reserva que aquest tram que avui comento encara no s'hagi acabat de senyalitzar, particularment el tros que va des de l'arribada a Cala en Porter per l'oest fins a Canutells, la primera impressió que tinc és que hi ha una certa anarquia a l'hora d'instal·lar aquests nous senyals. Amb tot, vull esperar a recórrer més trams, per tal de poder copsar-hi millor les pautes aplicades i, si s'escau, comentar-ne les discordàncies segons el meu parer.
Quant a la fiabilitat de les distàncies, es pot considerar correcta... encara que en algun indicador apareixen 300m. de més fins a l'objectiu. Potser per allò de la qualitat de la supervisió que comentava fa uns dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada